Raadhuisplein 7
2132 TZ Hoofddorp
023 - 565 24 09
06 - 46192488

Folders

Hier krijg je hulp

Soms lopen dingen even niet zoals ze zouden moeten gaan.

Problemen thuis
Als je thuis problemen hebt, is het goed om er met iemand over te praten, want dat lucht op. Dat kan een vriend(in) zijn, een familielid, iemand van school of een van de onderstaande organisaties.

Problemen op school
Als je het niet naar je zin hebt op school, bijvoorbeeld omdat je gepest wordt of de opleiding niet leuk vindt is het belangrijk dat je hierover praat met iemand van school. Of vraag hulp aan een van de onderstaande organisaties, je ouders, een vriend(in) of familielid.

Weinig zelfvertrouwen / onzeker
Veel jongeren hebben weinig zelfvertrouwen. Ze zijn bijvoorbeeld bang om fouten te maken of ze zijn bang dat er iets ‘mis’ is met ze (grote oren, kleine borsten, noem maar op..). Dit is heel normaal. Iedereen is weleens onzeker over zichzelf, maar als je er echt veel last van hebt dan kan het handig zijn om hulp te zoeken.

Eenzaamheid
Jongeren die eenzaam zijn? Dat komt vaak genoeg voor. Je kunt moeite hebben met het maken van nieuwe vrienden of je raakt oude vrienden kwijt (bijvoorbeeld omdat ze naar een andere school gaan). Praat er met iemand over. Je kunt ook eens naar een jongerencentrum gaan. Daar worden veel activiteiten georganiseerd en je ontmoet er nieuwe mensen.

Rouw
Iedereen krijgt wel een keer te maken met verlies en rouw. Dat hoeft niet het overlijden van dierbare persoon te zijn, maar ook bij een echtscheiding, na het verlies van een huisdier of wanneer iemand een lichamelijke beperking oploopt, bijvoorbeeld amputatie of invaliditeit. Rouwen is een proces dat best lang duurt en iedereen verwerkt iets op zijn/haar eigen manier. Wat kan helpen is praten met iemand die je vertrouwd of met iemand die ongeveer hetzelfde heeft meegemaakt.

Met alle bovenstaande problemen kun je terecht bij deze organisaties:
 
School
Op school kun je met problemen en vragen terecht bij je mentor of de schoolmaatschappelijk werker. Zij kunnen je tips en advies geven of je doorverwijzen.

Huisarts
Je huisarts helpt je niet alleen bij lichamelijke problemen, maar juist ook bij psychische problemen. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een plek waar je goede hulp krijgt.

Kindertelefoon
Als je je hart wilt luchten kun je de kindertelefoon bellen. De medewerker luistert naar jouw verhaal of kan, als je dat wilt, advies geven over wat je moet doen.
www.kindertelefoon.nl

Jongeren Informatie Punt
Als je een probleem hebt en niet goed weet waar je naar toe moet dan kun je naar het JIP Haarlemmermeer. De medewerker zet samen met jou de mogelijkheden op een rij of kan een afspraak voor je maken bij een plek waar je meer hulp krijgt. Het JIP helpt ook met hele praktische vragen, zoals woonruimte of werk zoeken.

Bureau Jeugdzorg (tot 18 jaar)
Bureau Jeugdzorg helpt jongeren met allerlei problemen (depressie, relaties, geweld, gezondheid, rechten, dakloos, en nog veel meer). Je krijgt altijd eerst een intakegesprek. Daarna zoekt jouw begeleider passende hulp voor je.
www.bjznh.nl

Jongerenmaatschappelijk werk (18 - 23 jaar)
Het Jongerenmaatschappelijk werk helpt jou met allerlei problemen. Je kunt er terecht voor een luisterend oor, maar ook met vragen over gezondheid of met praktische vragen.
www.meerwaarde.nl

WMO Loket Haarlemmermeer
Hier krijg je onder andere hulp als je dakloos drijgt te raken, als je eenzaam bent, als je voor een ziek familielid moet zorgen (mantelzorg) of als je voorzieningen nodig hebt omdat je ziek bent of een beperking hebt.
www.haarlemmermeer.nl