Raadhuisplein 7
2132 TZ Hoofddorp
023 - 565 24 09
06 - 46192488

Sport

Er zijn zoveel sporten als er smaken zijn. Je kunt sporten omdat je slank wilt worden of omdat je het gezellig vindt om in een team te sporten. Je kunt sporten omdat je graag wedstrijden wilt spelen of je kunt sporten om 'er even uit te zijn'. Je kunt een sport kiezen waar je heel moe van wordt, of juist een waar je lenig van wordt. Voor iedereen is er wel een sport te bedenken die hij of zij leuk vindt. Inspiratie op doen? Hier vind je een overzicht van allerlei sporten.

Sporten is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel gezond:

 • het helpt allerlei ziektes te voorkomen, zoals hart-en vaatziekten en suiker;
 • het houdt je spieren en gewrichten soepel;
 • is goed voor de lijn;
 • sporten onspant en het zorgt ervoor dat je je lekker voelt (sporten kan zelfs depressie voorkomen);
   

Oke, dat weten we, maar hoe hou je het vol? Iedereen kent het wel: je begint heel enthousiast, maar dan is er eens een week waarin je het heel druk hebt en je gaat een keertje niet sporten. Maar dat keertje wordt nog een keer, en nog eens. En voor je het weet zit je 's avonds weer op de bank in plaats van in de sportschool.

Wat doe je hier aan?

 1. Kies een sport die je leuk vind;
 2. Ga samen sporten;
 3. kies een teamsport waarbij je wedstrijden moet spelen (zoals basketbal) of waarbij je uitvoeringen hebt (zoals dansen);
 4. Ga liever een paar keer per week kort sporten (3 x 30 minuten) dan 1 keer heel lang (1,5 uur);
 5. Wissel verschillende sporten af;
 6. vergeet niet: wandelen, fietsen en traplopen zijn ook sport. Alle beetjes helpen.


Oppassen

Als je conditie heel slecht is of als je overgewicht hebt moet je oppassen met heel fanatiek beginnen met sporten. Van (te fanatiek) sporten kun je een blessure oplopen. Vooral bij joggen kan dat gebeuren. Twijfel je of een sport goed is voor jou? Ga dan eerst naar de huisarts of vraag informatie bij een goede sportschool.

Geen geld om te sporten
Heb je een heel laag inkomen en kun je daardoor niet mee doen aan sportieve of culturele activiteiten? Misschien heb je recht op de Haarlemmermeerpas waarmee je korting krijg op sporten.

Meer informatie