15 jan - 60 % van de jongeren heeft goede voornemens

Meer dan 60 procent van de jongeren heeft goede voornemens. Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee komen ook vaak de goede voornemens uit de kast. Waar iedereen vast wel iets kan verzinnen, is niet iedereen fan van goede voornemens. Nu blijkt dat een bepaalde doelgroep weldegelijk goede voornemens heeft voor het nieuwe jaar, namelijk de jongere generatie, generatie Z.

Maar liefst 64 procent van Generatie Z heeft het voornemen om positieve veranderingen door te voeren in het komende jaar. Zij zijn niet de enigen, met de start van het nieuwe jaar geeft 43 procent van de Nederlanders aan goede voornemens te hebben voor 2024. Maar het enthousiasme is bij de jongere generatie dus weldegelijk het grootst.

Goede voornemens worden niet alleen gemaakt, Nederlanders zijn ook optimistisch over het volhouden hiervan. 78 procent gelooft dat ze hun voornemens met succes zullen volbrengen. 

Het onderzoek laat zien dat verbetering in fysieke gezondheid prioriteit heeft onder Nederlanders: 64 procent wil hiermee aan de slag. Binnen deze groep geeft driekwart aan in 2024 meer te willen bewegen en sporten, gevolgd door gezonder eten (59 procent) en minder zitten (25 procent). 

De goede voornemens op het gebied van mentale gezondheid (38 procent) richten zich met name op beter slapen (49 procent). Verder willen Nederlanders meer leuke dingen doen en meer aandacht besteden aan ontstressen en ontspannen. Dit laatste geldt met name voor Gen Z (63 procent). Zij streven naar minder volle agenda’s, meer sociaal contact en minder tijd achter het scherm.

Tips

  • schrijf je doelen op; zo maak je het letterlijk meer tastbaar
  • deel ze met anderen; door de delen, zorg je dat je meer gemotiveerd bent om voor je doelen te gaan. Waarmee de kans groter wordt, dat je ze ook haalt.
  • Ga je doelen samen proberen te halen; meer sporten? Je droom project uitvoeren? Samen kom je verder

#jiphaarlemmermeer #jongereninformatiepunt_hlmmeer #haarlemmermeerlyceum_zr #ontdekhaarlemmermeer #haarlemmermeer #hoofddorp #hoofdvaartcollege #herbertvisserscollege #kajmunkcollege #kshhoofddorp #novacollege #jongerengemeenteraad #gemeentehaarlemmermeer #rookvrijegeneratie #gezondegeneratie #dewereldwordtrookvrij #wenermaaraan

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488