11 apr - Bijbaan of vakantiewerk in 2016? Vraag je belastinggeld terug.

Als je in 2016 een bijbaantje heb gehad of je hebt vakantiewerk gedaan, betaal je in veel gevallen te veel belasting, omdat je maar een relatief klein gedeelte van het jaar hebt gewerkt. Dit vergeten heel veel jongeren terug te vragen, en lopen hierdoor soms honderden euro’s mis. Terwijl je daar zoveel leuke dingen mee zou kunnen doen. Het JIP helpt daarom met invullen!

Vraag belasting terug tijdens schooltijd
Op verschillende Het JIP bezoekt verschillende middelbare scholen in Haarlemmermeer tijdens de grote pauze. Tijdens de pauzebezoeken helpen jongeren adviseurs met, of en hoe ze belasting kunnen terugvragen bij de belastingdienst. Informeer bij jou op school, of het JIP ook bij jou op school langskomt.

Vul aangifte in bij het JIP
Heb je het JIP op school gemist, kunnen jongeren (met ouders) nog langskomen bij het JIP. Dit kan op woensdag middagen van 15.00 -18.00 uur bij het JIP spreekuur in bibliotheek Hoofddorp, 2e etage (het Cultuurgebouw).

Extra inloop op maandag 24 april   15.00 – 17.30 uur @ bibliotheek Hoofddorp - Floriande
 

De belastingaangifte, ook voor jongeren, wordt digitaal ingevuld. Om de aangifte goed in te kunnen vullen, is het handig om het volgende bij je te hebben (digitaal):

  • DIGID inloggegevens
  • jaaropgave(n) 2016 (en tot 5 jaar terug, mits nog niet eerder teruggevraagd)
  • Optioneel: overzicht  van Studiekosten en studiefinanciering, reiskosten
  • Optioneel: een laptop of tablet (Wordt de aanvraag op gedownload)

Kijk voor meer info op www.jiphaarlemmermeer.nl , bel of app 06-46192488. Mail: saskia.streefkerk@debibliotheekhaarlemmermeer.nl       

 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488