15 dec - De AfhaalBieb: bestel boeken en haal ze af!

De Bibliotheek Haarlemmermeer (her)introduceert als gevolg van de recente corona-maatregelen (2e x Rutte vanuit het torentje op 14-12-2020) de AfhaalBieb! Met de AfhaalBieb bestel je boeken en haal je ze af bij een van de vestigingen in Haarlemmermeer.

Hoe werkt het?

1) Stuur een e-mail met je gewenste titels
Stuur een e-mail naar de klantenservice van een van de onderstaande vestigingen waar je de boeken wilt komen ophalen:
Hoofddorp-Centrale – klantenservicehdr@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Hoofddorp-Floriande – klantenservicehdf@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Nieuw-Vennep – klantenservicenvs@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Badhoevedorp – klantenservicebhd@debibliotheekhaarlemmermeer.nl
Zwanenburg – klantenservicezwb@debibliotheekhaarlemmermeer.nl

  • Zet duidelijk in deze e-mail je naam, bibliotheekpasnummer en e-mailadres
  • Zet in deze mail maximaal 5 titels die je wilt lenen. Zoek de titel(s) op in de catalogus en klik vervolgens op de “Aanwezig Waar?”-knop om te zien of de titel wel aanwezig is in de bibliotheekvestiging waar jij de boeken wilt komen afhalen. Zij proberen zoveel mogelijk de gewenste titels voor je klaar te zetten!
  • Wil je door de bieb verrast worden? Dat kan ook! Zet dan in je aanvraag je favoriete genre (bijvoorbeeld “Thrillers” of “Kookboeken”) en dan proberen ze je te verrassen!
  • Zet tenslotte in deze mail ook je voorkeursdag en -tijdstip waarop je de boeken wilt komen afhalen. De afhaalmomenten zijn in alle vestigingen op maandag t/m zaterdag tussen 13:00 en 15:00 uur
  • Boeken reserveren in de catalogus is niet mogelijk.

2) Wacht op de bevestigingsmail
Binnen uiterlijk 2 werkdagen ontvang je van hun een bevestigingsmail met daarop de dag en het tijdstip waarop je de boeken kan komen afhalen in de door jou aangegeven vestiging.

3) Boeken afhalen
Kom op de afhaaldag s.v.p. op het opgegeven tijdstip, om zoveel mogelijk contact met andere afhalers te vermijden. Lukt het je toch niet om op dat moment te komen? Laat het ze dan weten per e-mail en ze plannen een nieuw afhaalmoment voor je in. Hou altijd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen en kom zoveel mogelijk alleen, het is echt niet nodig om met je hele gezin/vriendengroep te komen. Vergeet trouwens niet om zelf een tas mee te nemen waarin je de boeken kunt meenemen!

4) Boeken inleveren
Heb je de boeken gelezen? Lever ze dan weer in bij de bibliotheek inleverbrievenbussen. Deze zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. In Badhoevedorp en Zwanenburg zijn geen inleverbrievenbussen, maar daar staan van maandag t/m zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur inleverbakken in de buurt van de entree.

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488