26 jan - JIP promotie tour: WIN kaarten voor concert, bios of voorstelling

Zit jij op de middelbare school? Weinig kans dat de promotietour van het Jongeren Informatie Punt (JIP) je zal ontgaan. Als extra uitsmijter komen de Haarlemmermeerse rappers Amos Reyes Rodriguez en Isai Accord mee. Actief in hun vrije tijd met muziek en rap, trakteren zij hun publiek op een flitsend live optreden.

Het JIP trakteert! Doe mee met onze WIN actie. Het JIP verloot 5 x 2 kaarten voor een concert, biosbezoek of voorstelling onder jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Meedoen kan tot 29 maart 2017 op een van de volgende manieren:

- like JIP Haarlemmermeer op Facebook

- app ‘ik doe mee’ naar 06 4619 2488

- e-mail ‘ik doe mee’ naar info@jiphaarlemmermeer.nl

- tweet ‘ik doe mee’ met de mention @jipinfo

- of kom langs tijdens de woensdagmiddag inloop in de bibliotheek (2e etage) in Hoofddorp.

De winnaars krijgen per persoon twee kaarten. Voor meer info, check de voorwaarden.

JIP tourt - Geen vraag is ons te gek
Tijdens de zogeheten pauzebezoeken vertellen de JIP-medewerkers wat het JIP is en doet. “Jongeren kunnen bij ons terecht met vragen over alle mogelijke onderwerpen: onderwijs, werk, gezondheid, seks, drugs, geld, wonen, vrije tijd enzovoort”, zegt Saskia Streefkerk van het JIP. “Geen vraag is ons te gek. Ik werd een keer gebeld door een meisje dat wilde weten hoe je moest wassen met de wasmachine. Dat lijkt een rare vraag, maar vervolgens raakten we aan de praat en bleek er veel meer aan de hand.”

Gratis en vrijblijvend
Jongeren krijgen bij het JIP gratis en vrijblijvend informatie en advies. “Dat kan heel praktisch zijn, zoals hulp bij het invullen van een formulier of uitleg geven over gemeentelijke regels. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook vertellen waar je terecht kunt als je faalangst hebt, of wat je kunt doen als je denkt dat je zwanger bent. Wij zijn geen hulpverleners, maar hebben contact met veel organisaties. Alles wat besproken wordt, is vertrouwelijk.” Jongeren kunnen het JIP bereiken via telefoon, mail, WhatsApp, tijdens inloopspreekuren (zie kader) en via de website jiphaarlemmermeer.nl. Die laatste is geheel vernieuwd. Bij de totstandkoming van de site hebben jongeren meegedacht en meeontworpen.

Alcohol en drugs
Streefkerk: “Samen met partnerorganisaties brengen we ook themabezoeken aan scholen. Dan doen we een quiz over bijvoorbeeld alcohol en drugs of over pesten en social media. Daarmee willen het bewustzijn van jongeren over die onderwerpen vergroten en gaan hierover met met in gesprek. Vaak komen na afloop jongeren naar ons toe met vragen. Of ze nemen naderhand contact met ons op via de app of de mail. Soms schamen jongeren zich voor vraag of hebben ze op internet gezocht naar antwoord maar komen ze er niet uit. Ons belangrijkste doel is dat jongeren zich gehoord voelen.Heel normaal eigenlijk, maar je zal je nog verbazen hoeveel jongeren al meerdere keren zijn doorverwezen, en daardoor de moed al bijna opgeven. Terwijl ze alleen maar hun verhaal willlen vertellen. Vaak is dat al het halve werk. Iemand die de tijd voor je neemt. En je niet raar vind. "

Tour
Het JIP startte op 22 december de promotietour met een pauzebezoek aan het Haarlemmermeer Lyceum. De act van rappers Amos Reyes Rodriguez en Isai Accord werd in volgepakte aula met veel enthousiasme door de leerlingen ontvangen. JIP-medewerkers liepen rond en deelden flyers uit. In februari zijn bezoeken gepland aan het KSH en het Kaj Munk. Mogelijk volgen nog bezoeken aan andere middelbare scholen.

Bron: Informeer

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488