1 nov - Jongerenraad Haarlemmermeer mogelijk al dit jaar aan de slag

De Haarlemmermeerse gemeenteraad krijgt per januari een broertje. Maar als het aan gemeenteraadslid Fien Eveleens (PvdA) ligt, start de jongerenraad liever vandaag dan morgen.

"Volgende week houden we een vergadering en gaan we spijkers met koppen slaan”, zegt de voorzitter van de raadswerkgroep communicatie. „Hoe sneller we beginnen, hoe beter. Anders hebben we tegen de zomer nog niets.”

Formeel gaat de jongerenraad in het nieuwe jaar aan de slag met het adviseren van de gemeenteraad. Het project is opgenomen in de begroting voor 2017.

"De leden hebben de leeftijd van 12 tot en met 21 jaar. We hebben mensen uitgenodigd uit ons eigen netwerk, maar ook via Meerwaarde, Menes en middelbare scholen hebben we jongeren gevraagd mee te denken.”

De nieuwe raad telt straks ongeveer dertig jongeren. Een serieuze partner dus voor de traditionele raad met 39 leden.

De jongeren mogen zich richten op wat zij zelf belangrijk vinden en de gemeenteraad biedt daarvoor een luisterend oor. Zowel de jonge als de huidige gemeenteraad hebben de vrijheid om elkaar te adviseren. Lid worden van een partij is voor veel jongeren een stap te ver, maar ze willen wel serieus genomen worden.

Bron: Haarlems Dagblad.

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488