31 aug - Move! Sukkels!

Hoe kan dat nou, jongens? Waar is het misgegaan? Blijkt er toch weer, uit het zoveelste onderzoek, dat jullie veel te weinig aan sport doen. Terwijl de vorige generaties nog als kwieke atleten door het leven jogde blijkt dat jullie, lui en vadsig, naar een of ander scherm zitten te staren. En dat terwijl er redenen genoeg zijn om wel aan sport te doen.
 

  • Van sport wordt je slimmer. Lichaamsbeweging zorgt voor een betere ontwikkeling van de hersenen en heeft een positief effect op de werking ervan.
  • Sporten zorgt voor een beter lichaam. Je spieren en gewrichten werken beter en zijn minder gevoelig voor blessures. Je kan wat vaker een hamburger eten zonder je schuldig te voelen. 
  • Je houdt het langer vol. Je werk. Fietsen. Buitenspelen. Seks...
  • Je ziet er beter uit. Niet alleen je afgetrainde lichaam maar ook je lichaamshouding en je uitstraling.
  • Van sport krijg je een beter humeur. Doordat sporten de aanmaak van endorfine en dopamine stimuleert voel je je gelukkiger na het sporten.
  • Doordat je jezelf energieker voelt, zal ook je zelfvertrouwen toenemen. Ook omdat je tijdens het sporten fysieke en mentale overwinningen op jezelf boekt.
  • Weinig beweging, oftewel 'bewegingsarmoede', kan leiden tot overgewicht en op latere leeftijd hebben mensen die nooit sporten meer kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. 
  • Een sportclub is een goede plek om mensen te leren kennen en te leren met anderen samen te werken.

Wat nu?

Veel jongeren geven aan niet te weten hoe en waar zij aan sport kunnen doen. Hierbij kan de sportservice Haarlemmermeer je helpen. Zij hebben het complete aanbod van sporten en sportclubs in de Haarlemmermeer op hun site staan.

Nu is een goed moment om op zoek te gaan naar een sport of sportclub. Na de zomervakantie beginnen de meeste competities weer of beginnen de nieuwe cursussen en trainingen. Je hoeft echt niet meteen de volgende Dafne Schippers te zijn, om te zien dat het voordelen voor je heeft..! En trouwens, misschien wil je dat wel... Ga er dan voor!

Vind je voetbal ongeveer net zo boeiend als sjoelen met je oma? Dan zijn natuurlijk nog zat andere activiteiten en sporten te vinden die wel je adrenaline niveau zullen verhogen. Denk bijvoorbeeld aan klimmenmartial artsparkour (ook wel freerunnen) of BMX. Je zult er misschien iets verder voor moeten reizen maar het staat dan ook wel weer sexy op je facebook profiel ;)

Geen geld om te sporten? Er bestaan verschillende regelingen om je tegemoet te komen.

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488