18 okt - Pubers die een bijbaantje hebben gehad, moeten voor 1 januari hun mini-pensioen regelen

Als je een bijbaantje hebt gehad,  moet je voor  1 januari 2019 aan de bel trekken bij je pensioenfonds. Je hebt namelijk een mini-pensioen opgebouwd. En nu de wet is aangepast, moet je kiezen wat je daarmee wil: afkopen of overdragen. Doe je niets dan bestaat de kans dat geld dat van jou is, verdwijnt.

Heeft je een bijbaantje als vakkenvuller, kassamedewerker of afwasser gehad dan is de kans groot dat je pensioen heeft opgebouwd. Niet veel jongeren (en hun ouders) weten dit. Normaal gesproken gaat zo’n pensioen ook over in het pensioen dat je eventueel later opbouwt. Maar nu is de wet aangepast en verdwijnen de kleine pensioenen, die van tussen de 2 en 474,11 euro, omdat de administratieve kosten voor pensioenbeheerders te hoog zijn.

Heb je pensioen opgebouwd, en dat kan alleen als je niet zwart hebt gewerkt, uiteraard, heb je twee opties: afkopen of overdragen. Afkopen betekent gaan voor het snelle geld. Je mailt dan je pensioenverzekeraar en laat ze een voorstel doen. Als ze dat bedrag uitkeren is je mini-pensioen weg. Voor overdragen geldt: contact opnemen en vragen of ze je mini-pensioen kunnen verhuizen naar je lopende pensioen.

Op Nos Op 3 wordt goed uitgelegd hoe dat zit en wat je kunt doen, of bekijk hun video hierover:

Bron: Tishiergeenhotel.nl

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488