28 jan - Wijziging JIP spreekuur & stagiaires

2016 begint goed. Een belangrijk voornemen voor het JIP is het meer zichtbaar worden onder jongeren. In onderzoek gedaan onder jongeren in Haarlemmermeer, is gebleken dat jullie dit ook willen. Zodat jij weet waar je terecht kunt, als je niet meteen bij je ouders, vrienden of iemand anders terecht kunt. Een neutrale plek, waar iemand even met je meedenkt. Geen oordeel heeft, en iemand praktisch met je meekijkt. Daarvoor moeten we wel op de plekken zijn waar jongeren zelf zijn. Dat is op jouw middelbare school.  Onder andere.

Met die reden heeft het JIP vanaf  heden nog maar 1 spreekuur per week: op woensdag van 15.00-18.00 uur. Hiervoor in de plaats komt dat het JIP meer tegenkomt dit jaar. Let maar op: bij een voorlichting over solliciteren bijvoorbeeld. Of bij jou in de pauze op school.

Om deze zichtbaarheid te vergroten heeft het JIP ook meer mankracht nodig. Of op dit moment eigenlijk: meer vrouwkracht..!  Niet dat jongens niet welkom zijn.. Integendeel.  Doe jij op dit moment de opleiding CMV? Of een (social) media opleiding? Dan ben je van harte uitgenodigd om je sollicitatie en CV naar ons te mailen: info@jiphaarlemmermeer.nl  Ben je nieuwsgierig van aard, houd je van organiseren, heb je affiniteit met jongeren, ben flexibel ingesteld, houd je van een creatieve omgeving, heb je een open houding, en houd je van project gerichte aanpak? Dan horen wij graag van je!

Op dit moment heeft het JIP heeft 3 stagiaires op donderdag. Een enorme verrijking: 1 stagiaire Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (Diane Berkhout), en 2 stagiaires Pedagogiek (Pleun Eigenhuis & Jeanine Sieben).

Zij ondersteunen  het JIP op deze dag de voorbereiding en uitvoering en van diverse projecten en voorlichting. 1 dag in de week, zodat we goed aan de slag kunnen met elkaar.  En de meiden zijn flexibel genoeg om eventueel ook op andere dagen (PEP-) training te volgen (project in samenwerking met het Nova College: presentatie- en voorlichtingsvaardigheden voor jongeren), of om voorlichting te geven over solliciteren op KSH op een andere dag in de week dan deze donderdag. In samenspraak natuurlijk en mits mogelijk met andere activiteiten voor de opleiding.

Zij zijn daarnaast al met de voorbereidingen begonnen voor:
- Pauzebezoeken op Haarlemmermeer Lyceum en KSH;
- Poetry Slam: poëzie competitie samen met Meliza de Vries. Op 24 juni in het Cultuurgebouw;
- Voorlichting over solliciteren, en liefde & seks : foute jongens & loverboys;
- Artikelen schrijven voor de website van het JIP.

Voor wie het niet weet wat het JIP ook alweer is…? Het JIP is onderdeel van de Bibliotheek;  sinds juli 2015 aangewezen als het portaal voor informatie en advies voor jongeren in Haarlemmermeer.

JIP’s vind je in allerlei plaatsen verspreid over Nederland. Sommige punten hebben iedere dag inloop momenten, anderen zijn bijvoorbeeld alleen een folderrek in een jongerencentrum of bibliotheek. In de gemeente Haarlemmermeer is gekozen voor een JIP, in de basis gesetteld in een culturele omgeving, aansluitend op hoe jongeren communiceren, digitaal goed bereikbaar.

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488