9 okt - 11 oktober Cultuurgebouw: Landelijke Coming Out day

Filmmiddag/ avond in PierK met het thema Coming Out. Jongeren samen met Jongeren Informatie Punt (JIP) Haarlemmermeer en gemeente Haarlemmermeer, organiseren een filmavond voor jongeren vanaf 12 jaar (1e film is voor alle leeftijden, 2e film kijkwijzer 16+). Aanleiding; de landelijke Coming Out Day.

Er komt een moment dat je weet dat je  op jongens valt, of op meisjes of op allebei. Misschien ben je al uit de kast of twijfel je juist heel erg. Soms heb je het gevoel in het verkeerde lichaam te zijn geboren. Heel wat jongeren worstelen met deze gevoelens en vragen. Dat is zeker niet iets om je voor te schamen. Het JIP staat klaar met informatie en staan altijd voor jongeren met een luisterend oor, advies en hulp.

Als je weet dat je homo, lesbisch of bi bent, wil je graag zijn wie je echt bent. De eerste stap is dan om het te vertellen; uit de kast komen, coming out. Dat is niet verplicht, maar lucht vaak wel op. Belangrijk is dit te delen met mensen die voor jou belangrijk zijn en die je vertrouwt. Bijvoorbeeld aan ouders, vrienden en familie. Het is goed om over je gevoelens te praten.  Dat is vaak erg spannend, want hoe zullen ze reageren? Je kunt dit in kleine stapjes doen en je goed voorbereiden. Voor tips kun je (anoniem) bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haarlemmermeer terecht. Gratis, anoniem, vertrouwelijk en zonder afspraak.

Iedere woensdagmiddag  is er een spreekuur inloop waar je persoonlijk een medewerker kan spreken (bibliotheek 2e etage). Maar je kunt ook ook met een medewerker appen met 06-46192488 of mailen naar saskia.streefkerk@debibliotheekhaarlemmermeer.nl. Ook als  je er nog niet klaar voor bent om uit de kast te komen of om je transgendergevoelens met een bekende (n) te delen bijvoorbeeld.

Andere  anonieme plaatsen om te  praten of chatten.

Kijk voor meer informatie ook eens op:

Programma Haarlemmermeer 11 oktober

10.00 Tegel ceremonie bij het Regenboog zebrapad in Hoofddorp centrum door Marjolein Steffens.

Middagprogramma

Filmvertoning in Pier K​ Hoofddorp

15.45 Open zaal, feestelijke entree, gay snacks

16.00 Film "Love, Simon" (AL)

18.00 Film " Alex Strangelove" (16+)

Zaterdag 13 october

14.30 Aftrap voetbalwedstrijd met regenboogbal

Bij voetbal vereniging DIOS in Nieuw Vennep

Instagram #jiphaarlemmermeer gayhaarlemmermeer 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488