22 feb - 8 handige functies van WhatsApp die je nog niet kende

Ongetwijfeld gebruik je WhatsApp meerdere keren per dag, dus dan is het zeker handig als je de berichtenservice ten volle weet te benutten. Daarom acht functies die je misschien nog niet kent of waarvan je vergeten bent hoe ze werken.

1. Maak dikke- of schuingedrukte letters
Wil je een woord dik gedrukt hebben, zet dan een sterretje (*) voor en achter het woord. Voor schuingedrukte letters plaats je een underscore (_). Wil je een woord doorstrepen, voeg dan ervoor en er achter een tilde (~) toe.

2. Verander andermans profielfoto
Een flauwe grap uithalen? Verander dan de profielfoto van je vrienden in een aap. Kopieer het telefoonnummer van een contact, verander de bestandsnaam van de aapfoto in het telefoonnummer van diegene zonder de plus (+) en plak de aapfoto in de profielfoto van de betreffende vriend.

3. Zet de blauwe vinkjes uit
Wil je niet dat andere mensen kunnen zien of je een bericht gelezen hebt, ga dan naar je instellingen, klik op account en dan op privacy. Vink daar ‘Leesbewijzen’ uit. Je kunt ook ‘Laatst gezien’ aanpassen naar ‘niemand’, zodat men niet weet wanneer je voor het laatst online was.

4. Stuur een groot hart
Als je alleen een rood hart verstuurt, krijg je een groot bewegend hart te zien.

5. Verstuur bestanden tussen je computer en je telefoon
Creëer een groep, voeg een contact toe en verwijder het weer, zodat je de enige bent in de groep. Open WhatsApp Web en log in door de QR-code te scannen. Verzend de media die je op je computer wilt hebben via de WhatsApp-groep. Open het gesprek op je computer en je vindt de verstuurde bestanden.

6. Kies verschillende geluiden voor verschillende contacten
Ga naar een contact en klik op de naam, klik op aangepaste meldingen en zet bovenaan het vinkje aan. Bij meldingsgeluid kun je het geluid aanpassen.

7. Verander de achtergrond
Ga naar instellingen, chats en achtergrond. Daar kun je een eigen foto instellen als achtergrond of een WhatsApp-achtergrond uitkiezen.

8. Sla gesprekken op
Wil je zeker weten dat gesprekken bewaard blijven, ga dan naar je instellingen, chats en chat back-up. Daar kun je aangeven of je een wekelijkse of maandelijkse back-up wilt.

Bron: Welingelichte kringen

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488