Corona

Lekker in je vel blijven

Hoe kun je goed blijven voelen, terwijl er weinig tot niets/ minder mag? Omgaan met de beperkende maatregelen, zoals bijvoorbeeld de avondklok?  

Tips van andere jongeren hieronder! Heb jij er ook nog 1 die er niet bij staat? App het ons! 06-46192488,  of mail: info@jiphaarlemmermeer.nl 

  • Spreek met 1 vriend of vriendin af en ga naar buiten; Meisje 17 jaar: " Zonder klachten natuurlijk. Even lekker samen  een stukkie rijden op de scooter. Even lekker uitwaaien! Dan samen naar supermarkt wat eten halen, en dan gezellig samen op een bankie samen kletsen en eten"
  • Samen in Fortnite/ Minecraft/Madfut/Brawlstars spelen; " Jongen 13 jaar: "Dan videobel ik met vrienden, en zitten we samen in het spel. Samen lachen, en we hebben lol, en de tijd gaat lekker snel. Veel gezelliger, en spannender.")
  • Ga potje voetje voetbal spelen: Jongen 14 jaar: "Met mn buurjongen van een paar huizen verderop gaan we naar het veldje verderop. Of soms naar het terrein van de voetbal en hockeyclub. Daar staat het hek open voor de kinderopvang, waar ze in en uit kunnen lopen. Wij spelen dan lekker op de lege velden."
  • Wees samen ziek: Jongen, 20, student; "wij wonen met 20 studenten in 1 huis. Wij hebben goede afspraken met het hele huis gemaakt. Dus als er 1 bezoeker is geweest bij een huisgenoot, komt er daarna geen nieuwe bezoeker meer binnen die dag. vorig jaar in 2020, had ik  samen met mn vriendin en een huisgenoot Corona. Hoe gek het ook klinkt; als ik later terugkijk op deze periode, kan ik wel zeggen dat ik Corona heb gehad. En we hebben het samen uitgeziekt. Was daardoor gezellig, konden elkaar helpen, en samen eten en film kijken. Wel geluk dat we niet heel ziek zijn geworden natuurlijk."

Nog meer tips

  • Rondje lopen Ga af en toe op even lekker naar buiten, je hoofd weer even opfrissen
  • Bel iemand op  Ook mensen die je misschien al een tijd niet hebt gesproken? Normaal heb je waarschijnlijk een drukker leven; aan het heen en weer reizen naar scholen, met mensen afspreken. Nu dat weg valt, heb je ook de kans om met andere mensen het contact aan te halen.
  • Sporten Hopelijk kun je buiten sporten, of gaat je club (gedeeltelijk) online doen. Maar zo niet, zijn er programma's op TV waar je aan mee kan doen, en kost nog weinig tijd ook...! Nederland in beweging bijvoorbeeld. Maar op Instagram en Youtube zijn er genoeg kanalen, waar je challenges en aan jouw favoriete sport, toch nog een beetje iets kan doen. 
  • Wandel app Ommetje lopen, van de bekende Hoogleraar en  (beweging en hersenen ) neuropsycholoog Erik Scherker is een hele bekende; maar er zijn vast nog meer leuke apps te vinden!doe met vrienden/vriendinnen een challenge wie de meeste kilometers maakt op een dag! Wedstrijdjes zijn altijd spannend, en het is nog gezond voor je ook! 
  • Join een groep In Haarlemmermeer zijn er verschillende groepen voor jongeren, zoals Friendsonline, Matchmentor, Nooit Alleen, etc. Kijk hier wat er is voor jou!

Nog meer tips? Laat ons weten!

App, mail, of stuur een bericht hieronder:

 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488