20 jun - Dichten, rappen, songteksten, sneldichten..... Poetry Polder Slam!

Houd jij dichten, rappen, sneldichten, slammen, etc..? Samengevat; tekst op een creatieve manier? Dan kan je je hart ophalen tijdens de Poetry Polder Slam op vrijdagavond 24 juni, tussen 20.00 - 22.15 uur in Duyker Cafe in het Cultuurgebouw!
De Poetry Polder Slam is een wedstrijd tussen deelnemers die een voordracht geven van een eigen geschreven gedicht, onder toeziend oog van een deskundige jury en publiek. Zowel de voordracht als vorm en de inhoud van het gedicht, spelen een rol bij de beoordeling. Dit alles gehost door host Erik Dekker; theater- en tekst docent, bekend van de landelijke voorleeswedstrijden.

Vrijheid?
Afgelopen maanden stuurden jongeren tussen de 16-25 jaar hun gedicht over het thema vrijheid in. Dat kon gaan over 'vrijheid' op globaal niveau: oorlog, terrorisme, vrijheid van meningsuiting, en over de brandhaarden die op dit moment op verschillende plekken op onze planeet woeden. Tot aan 'vrijheid' op micro niveau: je bent 16 jaar, je wil uit, maar je hebt ruzie met ouders over hoe laat je thuis moet zijn. Of je moet je kamer eerst opruimen, voor je uberhaupt weg mag.  Uit 45 inzendingen van onder andere Kaj Munk en Hoofdvaart leerlingen, zijn tien winnaars gekozen. Bij de selectie is gelet op het onderwerp vrijheid, welke invalshoek er is gekozen (originaliteit)  het ritme van de tekst.

Workshop door een proffesional voor de geselecteerden
Op woensdag 15 juni kregen zij een workshop ‘schrijven & performen’ van dichter Tsead Bruinja om hen klaar te stomen voor de Slam. Tsead Bruinja, je zegt Tjiid in echt origineel Fries,  zal sommigen niet veel zeggen, maar in dichtersland is hij een popster. Hij treedt op op de grotere festivals (Lowlands), Dichter van aantal bundels (recenseert, presenteert, interviewt en treedt op in binnen- en buitenland. Eerder publiceerde hij onder andere Bang voor de bal (Cossee 2007), De geboorte van het zwarte paard (Cossee 2008) en Overwoekerd (Cossee 2010), genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs. Hij schrijft gedichten bij de actualiteit voor het Radio 1-programma Dit is de dag. Het houdt niet op, want hij doet ook mee aan de landelijk Hallo Gedicht; landelijk promotie om Poezie te stimuleren/ promoten, oa. Met de dichter des Vaderslands (Anne Vegter).

Op vrijdag 24 juni tussen 20.00 – 22.15 uur strijden deze tien dichters voor de Poetry Polder Slam beker in het Duyckercafé. In de jury zitten ook niet de minsten: Naast Tsead Bruinja, nemen ook plaats:

  • Annemarie Terhell - Drie jaar lid geweest van de Griffeljury, vijf jaar van de  Gouden Lijst (voorheen Gouden Zoen, de prijs voor  het mooiste boek voor 12-15 jaar), en was drie jaar voorzitter van de Dioraphte Literatour Prijs (voor het mooiste jongerenboek van 15-18 jaar). Ook jureer zijaf en toe bij voorleeswedstrijden.
  • Nico de Vries - Leraar Nederlands en geef afwisselend les op scholen voor het vmbo en voor havo en vwo. Daarnaast is hij regelmatig jurylid tijdens poëziewedstrijden en voorleeswedstrijden. Ervaren, en de inhoudelijk gepokt en gemazeld op poëzie en jongeren literatuur.
     

Naast de poëzievoordrachten, treedt die avond NNENN op! Hoe zegt u...?! Je spreekt het uit als Enen en en. NNENN bestaat uit producer en sounddesigner Tonny Nobel en singer-songwriter Johanneke ter Stege.

Samengevat: Kom vrijdag 24 juni kijken wie de uiteindelijke winnaar wordt! Een avond om je tekstueel de vingers bij af te likken.

 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488