12 jul - Hoofddorp aan zee: hoe ga deze zomer op vakantie?

Ken jij iemand van 9 t/m 12 jaar die zich een week lang prima creatief wil en super graag wil vermaken? Geef ze op!

De inschrijving voor deelname aan Hoofddorp Aan Zee is geopend! Help mee om 40 kinderen, die het volgens jou verdienen, een onvergetelijke zomerweek te bezorgen.

Hoofddorp aan Zee?
Hoofddorp Aan Zee biedt kinderen die niet op zomervakantie kunnen of maar heel kort gaan, een inspirerende ervaring én toch even helemaal dat vakantiegevoel. Na het succes in Alkmaar, Purmerend en Arnhem, komt het vrolijke vakantieproject Kinderen Aan Zee dit jaar ook in Hoofddorp.
In een spannende vakantie-vierdaagse maken 40 kinderen van 9 tot en met 12 jaar samen met professionele kunstenaars een bijzonder project in het groenste stukje van Hoofddorp Centraal.

#hoedan?
Een klein festival terrein, 40 kinderen en 15 begeleiders vanuit kunst, educatie en welzijn. Een ‘fablab’ in een zeecontainer, met een 3D-printer, diverse gereedschappen, schildersezels, kwasten en andere kunstmaterialen. Daaromheen picknicktafels, grote tenten, een cateringcaravan en de nodige ‘vakantieversiering’. Een achtergrond muziekje, lekkere gezonde lunch, verfrissende drankjes en een hoop gezelligheid. Dat is Hoofddorp Aan Zee.

Creatief los gaan
Tijdens het project mogen kinderen helemaal los gaan met hun fantasie met slechts een thema als richtlijn, de kinderen bepalen wát er gemaakt wordt. De samenwerking met Hoofddorp Centraal levert inspiratie voor het thema op, iets als: “Kinderen in het stadspark”. Hun wildste ideeën bespreken ze telkens in groepjes met andere kinderen en begeleiders uit onderwijs en welzijn. Samen fantaseren ze verder en bespreken hoe deze fantasie werkelijkheid kan worden. De kunstenaars helpen de kinderen om hun droom te realiseren. De kinderen doen veel nieuwe ervaringen met kunst, taal en ambacht op en tegelijk hun eigen vakantieparadijs maken, met blijvend resultaat in het nieuwe stadspark.

Door naar de Kinderkunstdagen PierK
Bij interesse of zelfs ontdekte talenten in een kunstvorm kunnen de kinderen de week direct na Hoofddorp Aan Zee deelnemen aan de Kinderkunstdagen van PierK. Hieruit kunnen de kinderen doorstromen naar de structurele cursussen. Bij gezinnen waar dit financieel niet haalbaar is, kan Stichting Leergeld een rol spelen. Op deze manier kan de ontdekkingsreis door gaan na de week Hoofddorp Aan Zee .

Data, tijd en inschrijving
Hoofddorp Aan Zee vindt plaats 22 t/m 25 augustus van 9:00 tot 17:00. Deelnemen kan alleen als je alle vier de dagen meedoet. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €20,- wat goed is voor 4 dagen deelname, lunch en drinken. De laatste dag is er ’s avonds een spannende presentatie voor ouders, verzorgers, broertjes en zusjes. Aanmelden kan via de website: www.kinderenaanzee.nl en kies vervolgens Hoofddorp.

Schrijf jezelf of iemand waarvan jij denkt dat die het verdiend, in! 

Meer info op: www.kinderenaanzee.nl 

 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488