2 nov - LAST MINUTE Jihad - voorstelling

Onze nieuwe rubriek LAST MINUTE. Omdat sommige voorstellingen wel erg leuk, spannend, interessant, lachen, boeiend, uitdagend, verrassend zijn, en we jullie die niet willen onthouden. Deze keer de voorstelleing: Jihad.

Deze voorstelling gaat over drie vrienden die op weg zijn naar Syrië om zich aan te sluiten bij de jihadisten. Gaandeweg ontdekken ze meer over elkaars beweegredenen. Ze concluderen dat ze elkaar eigenlijk helemaal niet goed kennen, alleen van de moskee. Elkaars beweegredenen om op jihad te gaan kenden ze voor vertrek niet. In Syrië treffen ze een situatie aan die minder idyllisch is dan ze hadden verwacht. Ze beseffen dan pas dat wat hen is aangepraat via sociale media en haatpropaganda helemaal niet klopt. De strijd tegen de ongelovigen is een strijd tegen mensen zoals zij; en zijzelf worden slechts ingezet als kanonnenvlees. Regie: Daria Bukvić. 

Wat anderen over deze voorstelling zeggen:
"Sommige voorstellingen moeten gezien worden, Jihad is er zo een. - Theaterkrant****

Jihad roept veel gesprekken op, maar is ook een goed gemaakte voorstelling met een intelligente afwisseling tussen lol en ernst. Het spreekt jongeren aan en gaat over iets dat ons allen bezig houdt. Dat is een enorme zeldzaamheid in het Nederlandse theater.- Scénes****

Een educatieve voorstelling om radicalisering onder jongeren te bestrijden; in mindere handen zou het een preek zijn geworden, maar Daria Bukvić en drie bevlogen acteurs maken er verrassend mooi theater van. - 8Weekly****"

Wat ons betreft is de nieuwsgierigheid gewekt. Meer info http://jihaddevoorstelling.nl/
Bestel je kaartje bij de Meerse 2 novemeber (!) in de Meerse

 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488