20 sep - Nieuw: de lees-app 'Lees' - voor wie niet van lezen houdt

Met de livegang van de gratis app ‘Lees’ is vanaf nu iedere vmbo-leerling of mbo-student die met zijn/haar telefoon bezig is, potentieel een boek aan het lezen of luisteren. De KB nationale bibliotheek introduceert met Lees een app met meer dan 100 gratis titels om leesplezier onder jongeren te stimuleren door boeken net zo toegankelijk te maken als films en series op Netflix of korte filmpjes op TikTok.

Een lees-app voor jongeren die niet van boeken houden
Nederlandse jongeren scoren op het gebied van leesvaardigheid het laagst van leeftijdsgenoten binnen vijftien EU-landen. Basistaalvaardigheden gaan steeds sneller achteruit, en onder de jongere generatie dreigt kwart zelfs laaggeletterd te blijven. Samen met Kesselskramer ontwikkelde de online Bibliotheek een ‘nieuwe app voor als je niet van boeken houdt’. KesselsKramer ontwikkelde de identiteit en positionering die ervoor moet zorgen dat meer vmbo’ers en mbo-studenten beginnen met lezen, gewoon vanaf hun telefoon. 

'Veel jongeren vinden boeken saai', legt Creative Director Rens de Jonge uit. 'Wij laten zien dat het niet de boeken zijn die ze saai vinden, maar de analoge manier van lezen. Daar brengt deze app verandering in.' 

Lees over liefde, sport, of social media
Veel vmbo’ers en mbo-studenten weten ook helemaal niet dat er boeken bestaan die aansluiten op hun interesses. De Lees-app en communicatie eromheen helpen daarbij: de campagne en de interface van de app zijn juist niet ingericht op voor de doelgroep onbekende boektitels of schrijvers, maar juist op thema’s waar de doelgroep al bekend mee is.

Boekenweek van jongeren
De app lanceert aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren, die op 14 september 2023 start. Je kan de app downloaden in de App Store of in de Google Play Store, gratis en voor niets, zonder dat je lid hoeft te zijn van de bibliotheek. Auteurs Joost Oomen en Khalid Boudou schreven speciaal voor de app twee nieuwe verhalen. 
 

Over de KB 
'De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. De KB verzamelt, bewaart en onderzoekt. Samen met onze erfgoedpartners, de openbare bibliotheken en wetenschappelijke instellingen bieden we iedereen de mogelijkheid om te lezen, leren en zich te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. – www.kb.nl.'

bron: Marketingtribune.nl

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488