6 mei - Jongeren: privacy in geding bij online toezicht op toetsen

Politieke jongerenorganisaties en studentenorganisaties hebben grote bezwaren tegen scholen die ingrijpende digitale surveillance doen bij toetsen die studenten thuis afnemen.

Volgens de jongeren heeft het online toezicht op studenten een grote impact op de privacy. Bij deze vorm van controle wordt met een webcam en bepaalde software gekeken naar het gedrag van een student en of die bijvoorbeeld niet spiekt.

Maar de Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangegeven dat deze vorm van controle alleen mag als er geen alternatieven zijn, zeggen de politieke jongerenorganisaties.

Miniatuurvoorbeeld
 

Lees ook

Toezichthouder onderzoekt privacy bij thuisonderwijs

De politieke jongerenorganisaties DWARS, Jonge Democraten, JOVD, Jonge Socialisten, Oppositie, PerspectieF, P!NK en ROOK en studentenorganisaties JOB, ISO en LSVb hebben de zorgen over privacy in een brief geuit aan alle mbo-scholen, hogescholen, universiteiten en het ministerie van Onderwijs. Ze vragen de scholen om naar alternatieven te zoeken.

~JIP~Heb jij toetsen bij jou op school gaan en vraag jij je ook af of jouw privacy goed gewaarborgd is? Of voel je je niet prettig bij hoe het is geregeld bij jou op school?  Mail, bel , WhatsApp ons gerust!

Bron: RTLnieuws
Foto: Photo by Gabriel Benois on Unsplash

 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488