Pesten & geweld

Ik word (thuis) mishandeld, of ik vermoed dat iemand wordt mishandeld

Mishandeling gaat veel verder dan pesten. Heb jij te maken (gehad) met mishandeling? Op school of op straat? Heb je het thuis niet naar je zin omdat er problemen zijn? Of wordt je zelfs uitgescholden of geslagen door een familielid? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk hulp zoekt. 

Jongeren informatie punt

Dit kun je doen:
 

 • Praat erover
  Praat erover met iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld een leerkracht of familielid.
 • Veilig thuis
  Je kunt terecht bij Veilig thuis als het bij jou thuis niet goed gaat. Bijvoorbeeld als er gescholden of geslagen wordt. Je kan 24 uur per dag (anoniem) bellen met 0800-2000. Een hulpverlener luistert aandachtig naar jou en denkt met je mee over hulp.
 • Ikvermoedhuiselijkgeweld
  In deze periode zijn we vaker thuis. Veel mensen maken zich zorgen en gezinsleden brengen meer tijd met elkaar door. In sommige situaties lopen de spanningen thuis op, waardoor huiselijk geweld kan toenemen. Je kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig thuis
 • Huisarts
  Neem contact op met je huisarts. Je huisarts is een vertrouwenspersoon en kan met jou meedenken over waar je hulp kan krijgen.
 • Kindertelefoon
  Bel de kindertelefoon. Chat of bel met een medewerker 0800-0432 (gratis). De Kindertelefoon is iedere dag bereikbaar van 14:00-20:00 uur.
 • JIP
  Bel of WhatsApp met het JIP via 06-46192488. Iedere maandag, woensdag en donderdag bereikbaar van 10:00-18:00 uur
 • Politie
  Wil je aangifte doen bij de politie, bel met 0900-4488 voor een afspraak.
 • 112
  Als je direct in gevaar bent, bedreigd wordt en je onveilig voelt, bel dan altijd meteen de politie via 112. Dit is een landelijke nummer voor noodgevallen. Je wordt doorverbonden met het lokale politiebureau. De politie is opgeleid om met dit soort situaties om te gaan. 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488