Pesten & geweld

Is mijn vriendje een loverboy?

Een loverboy is een pooier die zich voordoet als een lief vriendje. Door lief te zijn, heb je eerst niet door, dat diegene andere bedoelingen heeft. En als een meisje eenmaal van houd, is het heel moeilijk om afstand te doen. 

Meestal zijn het jongens die vooral jonge meisjes voor zich inpalmen, afhankelijk maken en seks laten hebben tegen betaling. Het doel van een loverboy is altijd om geld te verdienen aan het meisje. Daarom heet zo iemand ook wel een mensenhandelaar. En mensenhandel is strafbaar.

Hij geeft je volop aandacht en cadeautjes, maar eigenlijk is hij erop uit je in de prostitutie te dwingen of je te gebruiken voor het smokkelen van drugs of het afsluiten van dure leningen. Dat doet hij door je te verleiden, (loze) beloften te doen, je te chanteren of zelfs door geweld. Loverboys zijn moeilijk te herkennen en ze gaan heel slinks te werk.

 

Bij de volgende dingen moeten je alarmbellen gaan rinkelen:
 

  • Hij overlaad je met aandacht, cadeautjes en uitjes.
  • Hij wil al heel snel met je naar bed en hij vindt seks heel belangrijk.
  • Hij probeert je weg te houden van je familie en vrienden.
  • Hij laat je in contact komen met meiden die al in de prostitutie werken door je mee te nemen naar de wallen of door pornofilms te kijken.
  • Hij vraagt of je seks wil hebben met een vriend.
  • Hij gaat zich ineens anders gedragen of wordt steeds gewelddadiger.

 

Doe de checklist op Beware of Loverboys om erachter te komen of jouw vriendje misschien een loverboy is.

 

Voor hulp kun je contact opnemen met:
 

 

Loverboys online

Loverboys ronselen meisjes ook online. Ze zijn dan nog lastiger te herkennen. Heb je contact met een leuke jongen via internet en dringt hij aan dat je meer over jezelf vertelt dan jij wil of wil hij dat je je uitkleed voor de webcam? Stop dan het contact. Loverboy of niet, je moet in een relatie nooit dingen doen die je niet wil. Bovendien is het delen van informatie of filmpjes van jezelf via internet zeer riskant, omdat mensen ook telefoonabonnementen of auto’s op je naam kunnen zetten of een filmpje zomaar kunnen verspreiden.

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488