Familie & vrienden

Omgaan met rouw en verlies

Iedereen krijgt wel een keer te maken met verlies en rouw als iemand in je familie of vriendenkring overlijdt. Rouwen is een proces dat moeilijk is, vaak lang duurt en iedereen verwerkt een verlies op zijn/haar eigen manier. Wat kan helpen is praten met iemand die je vertrouwt of met iemand die ongeveer hetzelfde heeft meegemaakt.

Wist je dat je ook rouw kan voelen als je iets anders kwijtraakt dan een persoon? Bijvoorbeeld bij een scheiding, het verlies van een huisdier of als je een lichamelijke beperking krijgt.

Jongeren informatie punt

Op deze plekken vind je meer hulp en informatie:
 

 • Huisarts
  Je kunt naar je huisarts voor hulp. Je huisarts weet vaak al veel van je en kan een vertrouwenspersoon zijn. Hij of zij kan je ook doorverwijzen als je hulp nodig hebt om je rouw te verwerken.
 • Praat erover
  Erover praten met iemand die je vertrouwt kan helpen. Praat bijvoorbeeld met je mentor of vertrouwenspersoon op school of je werk, het JIP of een familielid of vriend(in).
 • Meerwaarde
  Je kunt met een maatschappelijk werker van Meerwaarde praten. Op werkdagen tussen 09:00-12:00 uur kun je bellen met 023-5698888 voor een afspraak.
 • Achter de regenboog
  Voor lotgenoten contact en hulp bij verwerking van verlies van een dierbare kun je terecht bij Achter de regenboog.
 • Villa Pinedo
  Op Villa Pinedo kun je met anderen praten over de scheiding van je ouders. Je kunt leren van anderen en anderen steunen met jouw verhaal.
 • Adamas Inloophuis
  Heb jij of iemand die je kent kanker (gehad) of ben je iemand verloren aan kanker? Dan kun je bij het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep terecht voor een luisterend oor, voor hulp maar ook voor ontspanning.

 

Lees ook:

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488