Roken, drank & drugs

Wat is veiliger: drugs of alcohol?

De één is niet veiliger dan de ander, in het kort kun je zeggen: pas op met alcohol en drugs en overal waar ‘te’ voor staat is slecht.

De definitie van drugs is: een geneesmiddel of genotsmiddel dat een verdovende, opwekkende en/of hallucinogene werking heeft en die tot verslaving kan leiden. Dus alcohol en zelfs koffie (opwekkend) zijn volgens de definitie drugs.

 

 

  • Drugs
    Het grootste risico van drugs (hasj & weed, cocaïne, GHB, heroïne, LSD, XTC, speed, paddo’s, etc.) is dat het effect zeer sterk is. Als je niet weet wat je doet, kun je een ‘bad trip’ (een soort psychose) krijgen. Bovendien zijn niet alle drugs veilig. Laat pilletjes of poeders daarom altijd testen voor je het gebruikt.
  • Alcohol
    Het grootste risico van alcohol is dat het algemeen geaccepteerd is en legaal gebruikt mag worden. Het is dus makkelijk om eraan te komen en je drinkt gemakkelijk teveel, omdat niemand het raar vindt als je drinkt.
     

Vragen, hulp en advies

Wil je weten of je teveel drugs gebruikt? Ben je verslaafd of ken je iemand die verslaafd is en wil je hem/haar helpen? Dan kun je terecht bij Brijder. Neem contact op via hun website.

Brijder
Schipholpoort 20
2034  MA Haarlem

088-3582260 (gratis)
preventie@brijder.nl
www.brijderjeugd.nl
 

Lees ook: Drink ik teveel of ben ik verslaafd?

 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488