10 jan - Uit onderzoek blijkt dat roken onaantrekkelijk gevonden wordt

Komt dat even mooi uit! MIsschien was stoppen met roken, je voornemen voor het nieuwe jaar, en ben je nu keihard aan het bikkelen om het vol te houden. Of heb je iemand in je omgeving die aan het struggelen is, om de nieuwe gewoonte vol te houden.  

Stoppen met roken is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan want het stofje genaamd nicotine is enorm verslavend. Maar om je een duwtje in de goede richting te geven is hier nog een extra reden zodat je dat voornemen ook echt waar maakt, vol blijft houden.  Uit onderzoek blijkt namelijk dat roken onaantrekkelijk gevonden wordt. Ai, dat is natuurlijk niet zo leuk om te horen.

De Universiteit van Bristol deed onderzoek of rokers te onderscheiden zijn van de mensen die niet roken. Aan 590 deelnemers werden verschillende foto's laten zien van twee dezelfde gezichten. Eentje daarvan steekt af en toe een sigaret op en de ander rookt niet. Van alle deelnemers die meededen aan het onderzoek gokte 70% goed en zag welke van de twee gezichten de roker was. Hieruit blijkt dus dat je vrijwel meteen aan iemand ziet of diegene rookt. En dat is natuurlijk niet heel leuk om te horen! Maar dit is nog niet alles, de deelnemers vonden de niet-rokers op de foto's ook een stuk knapper dan de mensen die wel roken.

Out with the old, in with the new

Dit onderzoek is een perfect hulpmiddel voor antirookcampagnes. “Jonge mensen zijn zeer gevoelig voor de mogelijk negatieve gevolgen die het roken op hun uiterlijk kan hebben. De uitkomst van het onderzoek zou gebruikt kunnen worden om antirookcampagnes aan te passen” vertelt een van de onderzoekers.

Het is natuurlijk niet geheel onbekend dat roken enorm slecht is voor je huid. Denk aan veroudering en een doffe uitstraling, allebei oorzaken van roken. Dit zijn natuurlijk dingen die je liever niet wilt hebben en waar je inderdaad een stuk minder aantrekkelijk van wordt. Dus operatie stoppen met roken... Houdt vol als je lekker bezig bent!

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488