Wonen

Kan ik ook begeleid wonen?

Sommige jongeren hebben wat extra hulp nodig, zij kunnen in sommige gevallen hulp krijgen via kamertraining of begeleid wonen.

Jongeren informatie punt

Voor alle vormen van begeleid wonen heb je een verwijzing nodig van een hulpverlener of huisarts. Bekijk hiervoor de voorwaarden van de organisatie waar je hulp krijgt.

  • Kamertraining
    Bij kamertraining leer je binnen ongeveer een jaar zelfstandig wonen. Je woont in een eigen kamer en deelt douche en keuken met andere bewoners. 
  • Begeleid wonen
    Bij OCK het Spalier en Spirit kun je terecht voor begeleid wonen. Bij begeleid wonen leer je niet alleen zelfstandig wonen, maar ook jezelf te verzorgen, om te gaan met familie en anderen en met het leven van alle dag op je werk, op school of in je vrije tijd.
  • Gemeente Haarlemmermeer is per 1 januari 2019 gestart met de Opstapregeling. Deze regeling is voor inwoners die (weer) zelfstandig gaan wonen en is een samenwerking tussen de gemeente, de woningcorporatie en zorgorganisaties. In de informatiefolder voor (zorg)professionals, kun je meer lezen over de Opstapregeling, hoe het werkt en wie er allemaal bij betrokken zijn. U kunt de informatiefolder opvragen via sociaaldomein@haarlemmermeer.nl

Handige links
 

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488