Geld & werk

Hoe start ik een eigen bedrijf?

Als je een eigen bedrijf wil starten of als ZZP-er wil werken zijn de Kamer van Koophandel en het Ondernemersplein van gemeente Haarlemmermeer een goed startpunt.

 • Kamer van Koophandel
  De Kamer van Koophandel geeft advies over hoe je een eigen bedrijf kunt opstarten, je kunt je merknaam registreren en ze helpen je met belasting en btw-aangifte. Een inschrijving in het handelsregister bij de Kamer van koophandel kost eenmalig €50.
 • Ondernemersplein
  Bij het Ondernemersplein van gemeente Haarlemmermeer krijg je informatie en advies over het starten van een bedrijf in Haarlemmermeer. Bijvoorbeeld over het krijgen van een financiering, het vinden van bedrijfsruimte of over vergunningen.
 • Netwerken
  Voor een nieuw bedrijf is het vinden van klanten (je netwerk) zeer belangrijk. Op de portal van gemeente Haarlemmermeer vind je een overzicht van alle ondernemersverenigingen in Haarlemmermeer. Deze verenigingen organiseren regelmatig netwerkbijeenkomsten waar ondernemers ervaring kunnen uitwisselen of zichzelf kunnen presenteren.
 • Startersplatform
  Twee keer per jaar organiseert de gemeente Haarlemmermeer een Startersplatform voor startende ondernemers.
 • Verantwoord ondernemen
  Zoek je als maatschappelijke organisatie ondersteuning van een bedrijf of wil je met jouw eigen bedrijf een maatschappelijke organisatie helpen? De Beursvloer Haarlemmermeer is een jaarlijks terugkerend evenement waar ondernemers en maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer elkaar vinden.

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488