Geld & werk

Krijg ik wel genoeg zakgeld?

Kom erachter hoeveel zakgeld, kleedgeld en belgeld jongeren meestal krijgen.

De meeste jongeren krijgen geld van hun ouders om zelf dingen te kopen. Handig, want zo leer je goed met geld omgaan. Het Nationaal instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) onderzoekt regelmatig hoeveel geld jongeren gemiddeld krijgen.

  • Zakgeld
    Zakgeld is niet verplicht en hoeveel zakgeld je krijgt, bepalen je ouders in overleg met jou. Op de website van het NIBUD zie je hoeveel zakgeld jongeren gemiddeld krijgen en je kunt zelf uitrekenen of je genoeg zakgeld krijgt.
  • Kleedgeld
    Mag jij ook zelf je kleren kopen? Dan krijg je meestal kleedgeld van je ouders. De hoogte hangt af van wat je allemaal moet kopen van het geld. Op de website van het NIBUD zie je hoeveel kleedgeld jongeren gemiddeld krijgen.
  • Belgeld
    Belgeld is een vergoeding voor je telefoonkosten. Op de website van het NIBUD zie je hoeveel jongeren meestal kwijt zijn aan hun mobiele abonnement en je kunt uitrekenen wat een goed bedrag is om af te spreken met je ouders.

Specifieke informatie, regelingen en/of contactpersonen/organisatie in Haarlemmermeer over geld & werk vind je op de sociale kaart Haarlemmermeer. Ben je bijna 18? Bekijk dan de checklist wat je allemaal kunt en (sommige dingen) moet regelen.

Vragen formulier

Stel je vragen via WhatsApp op nummer: 06-46192488